сряда, 30 септември 2009 г.

Васил Узунов и Валентин Перчемлиев , са новите общински съветници от политическа партия ГЕРБ

Директорът на ЕГ „Пейо Яворов „ в Силистра -Васил Узунов и бизнесменът Валентин Перчемлиев , са новите общински съветници от политическа партия ГЕРБ , които днес положиха клетва пред своите колеги в местния парламент. Новите двама съветници заеха местата на напусналите д-р Владимир Янков от ГЕРБ и Тодора Цонева , също от ГЕРБ , които съответно заеха постовете на областнен и зам областен управител на Силистра.
И ощеот днешната заседание:
Със шест гласа „ЗА“ , осем „ПРОТИВ“ и петнайсет въздържали се , общинските съветници не приеха информацията за текущото изпълнение на бюджета на община Силистра за първото шестмесечие на годината.
На практика съветниците подкрепиха становището на постоянната комисия по бюджет и финанси към общински съвет , според чиито препоръки и съгласно предоставената информация , е наложително изработването на актуална оздравителна програма на община силистра в унисон с обстоятелствата налагани от финансовата криза и реалнното състояние на икономиката , обсъждане и редуциране броя на гражданските договори в общината и консултантските услуги , както и редуциране броя на заетите лица както в местните дейности , така и в държавните. Според председателят на постоянната комисия по бюджет и финанси Ивелин Георгиев , оздрравителната програма може да бъде разгледана още на следващата сесия на общински съвет.
С единодушие местните парламентаристи приеха актуализацията на бюджета на община Силистра за 2009 година .
Над 50 са докладните , които днес местните парламентаристи разглеждат на своето заседание .Причината за рекордния брой точки в дневния ред , са внесените допълнително над 30 докладни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар