четвъртък, 1 октомври 2009 г.

Два златни медала за Златко Цветков и три златни отличия за състезателите от СК „Багаин“

Два златни медала за Златко Цветков и три златни отличия за състезателите от СК „Багаин“ от завършилото Балканско първенство по джу-джуцо в София, в което участие взеха 335 представители в различни възрастови групи от седем балкански държави. Силистренските състезатели , които съставляваха гръбнака на националния ни отбор се завърнаха с три златни , един сребърен и три бронзови медала. Носиттел на двата златни медала е и най- добрият силистренски спортист през последните няколко години Златко Цветков. Той се окичи с титлите както при мъжете в категория до 62 кг , така и при младежите.
Още първия ден в борбата за златният медал ,Златко последван от СЪСТЕЗАТЕЛ № 1 на спортното училище за 2008 година Гергана Йорданова. По пътя към златото Гергана показа отлична техника и в трите дистанции на схватката както и стабилна психика.
Със златни медал се окичиха и Румяна Георгиева в категория 62 кг. при девойките и Емил Господинов при младежите.
Малко не достигна на Васил Господинов да се окичи със златото.. Васко беше най- лекият състезател в тежката +81кг. категория в която спечели престижният сребърен медал. Бронз завоюваха Денислав Великов в кат.81 кг.,Димитър Веселинов в кат.66кг. при кадетите и Рустислав Добрев в най- леката кат. до 34 кг. при най- малките.
Финансови проблеми съпътстват подготовката на силистренските състезатели за участието в Световния шампионат през месец май 2010 г в Атина. В плачевно състояние е и материалната база на клуба , а от всички състезатели на Балканиадата нашите са били най-зле екипирани според наставника на силистренци Неделчо Цветков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар