петък, 16 октомври 2009 г.

Общинската болница в Дулово няма подсигурени средства за отопление

Общинската болница в Дулово няма подсигурени средства за отопление и на практика няма готовност за работа през зимния сезон. Сериозните проблеми в здравното заведение бяха обсъдени на днешното заседание на Регионалния съвет по здравеопазване. За състоянието на болничното заведение , с факс от управителя на дуловската болница д-р Али Селиман са уведомени областния управител и директорът на РЦЗ д-р Сашко Симеонов. На днешната среща обаче нямаше представител на болничното ръководство , а заместник кметът на община Дулово Нурхан Мохарем заяви на срещата днес , че не е подготвен по темата и не може да участва в обсъждането на проблема , тъй като не е знаел , че болницата ще бъде обект на разисквания.
След няколко разменени реплики , областния управител д-р Владимир Янков , постави срок до 19 октомври /понеделник/ , в областна администрация да бъде представено становище за състоянието на лечебното заведение в Дулово и възможността за осигуряване на отопление.
Д-р Сашко Симеонав заяви че след неколкократни срещи с ръководството на спешния център в Силистра и МБАЛ Силистра се подготвя и план за затварянето на болницата в Дулово при необходимост и осигуряване на допълнителен спешен екип за пациентите в Дуловско и леглова база за нуждаещите се в МБАЛ Силистра .

Няма коментари:

Публикуване на коментар