четвъртък, 1 октомври 2009 г.

Айхан Ю. от Силистра пред Добричкия окръжен съд

Търговец от Силистра ще се изправи днес пред Добричкия окръжен съд, за да отговаря за катастрофа, причинила смъртта на съпругата му и средна телесна повреда на 3- годишната му дъщеря.
Трагичният инцидент е станал на 4 май 2009 година. 30-годишният Айхан Ю. от Силистра и семейството му се прибирали от Турция, откъдето били купили стоки. По пътя между Варна и Добрич майката и детето били заспали на задната седалка на лек автомобил „БМВ 318", който подсъдимият управлявал.
В близост до разклона за село Стефаново Айхан се опитал да изпревари със скорост около 160 км/час лек автомобил „Мицубиши", в който пътували двама мъже. БМВ-то обаче поднесло, излязло от пътя и спряло в крайпътна нива. Тримата му пътници били изхвръкнали на земята. Водачът на „Мицубишито" спрял и веднага съобщил на тел.112 за инцидента. На местопроизшествието пристигнал екип на „Бърза помощ", който установил смъртта на 22-годишната жена и отвел пострадалите баща и дъщеря в добричката болница.Айхан Ю. е наказван много пъти по Закона за движение по пътищата, осъждан е пет пъти, включително за кражби и има висящо дело.

Няма коментари:

Публикуване на коментар