четвъртък, 12 ноември 2009 г.

Присъда от 20 години, по делото срещу Сунай Ремзи

Присъда от 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, постанови днес състав на силистренски окръжен съд, по делото срещу Сунай Ремзи. Присъдата бе обявена публично в присъствието на близки на убития Марин Маринов и журналисти. Сунай Ремзи бе признат за виновен за това, че на 26 март 2007 година умишлено е причинил смъртта на Марин Маринов в заведението „БГ клуб“ в Силистра, собственост на Ремзи. Съдът също постанови Ремзи да изплати 80 хил. лв. кръвнина, на дъщерята на Марин Маринов. Семейството на убитото момче не приема присъдата, и настоява за доживотен затвор.
Това обяви след приключването на делото майката на Марин Маринов -Румяна Тодорова.
Пред журналисти адвакатът на семейството на убития Марин Маринов -Валери Великов, заяви, че като страна са доволни от присъдата, но не и от нейния срок, но обжалване още не е обсъждано с близките.
Адвокат Валери Великов, каза още, че семейството на убитото момче се е надявало на доживотна присъда, за каквато е пледирал и прокурорът по делото Михаил Папазов.
По време на близо 12 часовия процес срещу Сунай Ремзи, през вчерашния и днешния ден, са били разпитани около 15 свидетели, като според адвокатът на семейството на убития, много от свидетелите не са приссътвали на процеса.
Според адвокат Валери Великов, направените от Сунай Ремзи самопризнания за убийството са били непълни и са били линия на самозащита. Обвиняемият е признал че е изстрерял един куршум по маринов, но не си спомнял за други действия, както не си спомнял и за други обстоятелства по делото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар