четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Още 109 работници и служители от Област Силистра ще получат компенсации за работа при установено непълно работно време

Това стана възможно, след като Комисията по заетост към Областния съвет за регионално развитие на област Силистра, отправи мотивирано предложение до Изпълнителния директор на Агенцията по заетостта за отпускане на допълнително финансиране.
За Област Силистра, от предвидените за изпълнение на Постановление на Министерски съвет №44 /ПМС №44/ от 2009г. през настоящата година, са преразпределени средства в размер на 52 320 лв. Преразпределението е извършено, чрез пренасочване на неусвоени средства от едни области към други, пропорционално на броя на одобрените, но нефинансирани декларации на работници и служители по области
С направеното преразпределение, в размер на 52 320 лв.,средствата са достатъчни за компенсации на всички 109 работници и служители в „Силома” АД гр. Силистра.
В предходния етап от процедурата, в изпълнение на постановлението , Областната комисия по заетост извърши класиране на 4 фирми и организации на територията на дирекции „Бюро по труда” в Силистра, Дулово и Тутракан, чиито работници и служители /общо 416 души/ са подали декларации за получаване на компенсации за работа при непълно работно време. Средствата, в размер на 26 880 лв, определени за Област Силистра, позволиха само 8 работници от една фирма в силистренска област да получат компенсации.
Поради значимостта на силистренската фирма “Силома” за региона, която бе класирана на второ място и за която не достигна финансов ресурс , Областната комисия по заетост отправи и предложение до Изпълнителния директор на Агенцията по заетостта за отпускане на допълнително финансиране, което бе уважено.Останалите две фирми, чиито работници са подали декларации за компенсации , на този етап не са одобрени за финансиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар