сряда, 24 февруари 2010 г.

Министерството на финансите одобри бюджета за 2010 на Община Силистра

Общински финансисти представиха и защитиха Бюджет 2010 в Министерството на финансите вчера, съобщи заместник-кметът Милен Пенчев.
Финансовият план е предаден в дирекция „Финанси на общините” в срока, указан в Закона за общинските бюджети, който е 1 месец след решението на Общинския съвет.
Експертите на Симеон Дянков са отбелязали доброто балансиране между приходите и разходите, поздравили са силистренското ръководство и за гласуваната антикризисна програма. Оказва се, че Силистра е от малкото градове, които заедно с бюджета са приели и документ за антикризисни мерки през 2010 година.
Подобно представяне следва да бъде направено пред областното поделение на Сметната палата, която периодично следи за правилното изпълнение на финансовия план, обясняват специалистите.
Припомням, че община Силистра започна финансовата 2010 година с бюджет от 27 353 529 лв., утвърден от общинските съветници. Той е с близо 20 на сто по-малък от миналогодишния. Очакваният финансов резултат от антикризисната програма е за близо 1 млн. лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар