вторник, 16 февруари 2010 г.

Силистренският драматично –куклен театър “Сава Доброплодни” тръгва на турне в страната

Силистренският драматично –куклен театър “Сава Доброплодни” тръгва на турне в страната с постановката “От бесилото към безсмъртието”
Днес Драматично-куклен театър „Сава Доброплодни” гр. Силистра заминава на четиридневно турне за да представи спектакъла
„От бесилото към безсмъртието” – за Левски и Свободата в градовете Велико Търново, Плевен и Ловеч.На 17 февруари спектакълът ще бъде представен в град Плевен, съвместно с Община Плевен,.
На 18 февруари в 16,30 ч. спектакълът ще бъде гост на патронния празник на ОУ „Васил Левски” гр. Ловеч, а от 13,00 ч и 19,00 ч. учениците и гражданите на града ще имат възможността да гледт представлението за Левски в Драматичния театър. Входът е свободен!На 16 и 19 февруари „От бесилото към безсмъртието” ще бъде представен на ученици от град Велико Търново.
“От бесилото към безсммъртието “ е драматургична композиция от СТЕФАН СТАЙЧЕВ. Постоновката, композицията и музикалното оформление , са също на ст. Стайчев.
Използвайки автентични документи по процеса, воден от Тевфик Бей, авторът и режисьор на театралната творба, създава по неповторим начин доста интересни и не толкова известни за широката публика факти и събития. Тематиката е достъпна за всички възрастови групи и безспорно обогатява историческите познания на учащите се.

Няма коментари:

Публикуване на коментар