петък, 19 февруари 2010 г.

Опит за похищение на жена и еднгодишния и син осуетиха при съвместна акция силистренски и русенски полицаи

Това съобщиха областнана дирекция на МВР в Силистра.
Полицаите от районните управления на МВР в Тутракан, област Силистра и Сливо поле, област Русе са задържали при акцията 35- годишен мъж , в опит да отвлече насилствено жената и синът й.
Акцията е започнала след случаен сигнал на гражданин станал свидетел на преследване и сблъсък между два леки автомобила в района на тутраканското село Нова Черна. В хода на операцията е задържан лек автомобил „БМВ” с великотърновска регистрация. В колата собственикът й -35 годишен мъж от Свищов, насилствено превозвал жена и детето й – момченце на година и седем месеца.
В хода на последвалата проверка се изяснило, че жената наскоро е напуснала своя похитител, с когото преди това живяла на семейни начала. Тя пътувала с „Фолксваген Голф” със свой приятел и детето си в посока Тутракан - Русе, когато колата им била проследена и застигната от похитителя. Последвали , сблъсък между автомобилите, побой над жената и заплаха за убийство.
Похитителят бил задържан от служители на русенското РУМВР-Сливо поле.
Срещу него са повдигнати обвинения за отвличане, за закана за убийство и за повреждане на чужда вещ. Наложена му е постоянна мярка „Задържане под стража” с решение на първоинстанционния съд.
Разследването по случая продължава в РУМВР-Тутракан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар