понеделник, 22 февруари 2010 г.

Съкращават общинската полиция в Силистра

От първи март т.г, общината остава без отдел “Сигурност и охрана на обществения ред”. Това предвижда предложената от кмета промяна в структурата на общинска администрация Силистра , наложена заради ограничения финансов ресурс на общината за тази година, предвид икономическата криза.
Съгласно промяната, която общинските съветници предстои да гласуват на сесия на 26 март, отдел “Сигурност и охрана на обществения ред” се закрива, като се съкращават 24 бройки или целия числен състав на звено “Обществен ред и сигурност”, бройките изпълнител- охрана на общинска собственост се увеличават от 12 на 16, като
за осъществяване на техните задължения ще отговаря н-к отдел “Административно-стопанскидейности”. Реализираната икономия от съкращаването на звеното е в размер на 72 хил лв. Показват разчетите на финансистите. Като основен мотив за съкращението, ръководството на общината изтъква нецелесъобрадността на съществуване на подобно звено, тъй като съгласно законът за МВР, дейностите по опазване на обществение ред и сигурност, безопасността на движението и контролноадминистративната дейност на органите на местно самооуправвление се осъществяват от от звена които се изгрраждат към съответните областни и районни управления на МВР.
Съгласно предложената промяна в структурата на общинска администрация Силистна, се намалява също и броя на заместник кметовете в общината, като от шест, те остават пет. Дирекция “Икономика”, за която зам кметсктото място бе овакантено, след освобождаването на Димчо Кьосев, преминава към дирекция “Общинска собственост” с ресорен кмет Пепа Денева.
В промяната на структурата са предвидени и други рокади, новоназначения и съкращения, като общо числеността в администрацията ще намалее с 34 бройки, а икономията се очаква да бъде в размер на над 112 хиляди лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар