четвъртък, 24 юни 2010 г.

В Силистра въвеждат пълна такса при записване на дете в детска градина

Родители ще заплащат една пълна такса за детска градина при постъпване на детето в заведението, а таксата ще им бъде възстановена при изписването на детето от детската градина. Това предвиждат промяна в текстовет на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги в община Силистра. Промените ще бъдат гласувани на предстоящата днес сесия на местния парламент.
Съгласно предложените промени в текстовете при преместване на детеот една детскаградина/ясла в друга задължително представятна директора наприемащата детска
градина/ясла служебнабележка за платена таксав предишното детскозаведение.
При записване пък на дете за ученик в първи клас вучилищата на територията на общината,родителитеще бъдат задължени да представят на директора на училището служебнабележка за платена такса в детската градина.
Новит текстове , добавени в Раздел “Раздел ІІІ – Такси за детски ясли, детскиградини, домове за социални грижи, лагери и други общински социални услуги” от наредбата , се налагат като административни мерки сррещу родители , които не заплащат месечните такси за детска градина и ясла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар