понеделник, 26 юли 2010 г.

Силистра от днес със синя зона

От днес в Силистра започна да действа част от „Синята зона" за кратковременно платено паркиране, съобщиха от общината.Тя обхваща участъка от светофарите в района на общинския съвет до областната управа (ул. „Симеон Велики в отсечката от кръстовището с ул. „Хаджи Димитър" до кръстовището с ул. „Добруджа" и ул. „Добруджа" от кръстовището със „Симеон Велики" до кръстовището с ул. „Д-р Петър Вичев".В този район от двете страни на улиците шофьорите на леки автомобили, микробуси до 12 седящи места и товарни коли до 3,5 тона ще могат паркират, но само срещу заплащане.
Таксуването ще става по три начина: чрез паркинг автомати, с есемеси на тел. 1386 за всички оператори или чрез купуване на талони от служителите в „Синята зона". Цената на талон е 1 лев (с ДДС) за 1 час. Максималния престой е до 3 часа.В района са монтирани три паркинг автомата.Предвиден е гратисен период от десетина дни, в който няма да се наказват некоректни шофьори. Таксуването ще се следи от служителите на Гражданско дружество „Синя зона" с помощта на четящи устройства.
Гражданско дружество “Синя зона “ бе учредено с решение на местния парламент от декември миналата година между Община Силистра и “А.Д.ХОЛД” ООД - гр. Варна. Управител на друеството е силистренския представител на общината-Димо Димов Михайлв .

Няма коментари:

Публикуване на коментар