петък, 20 август 2010 г.

Неудовлетворителна цена на общински имот е на път да затвори представителството в Силистра на Висшето училище „Земеделски колеж” гр.Пловдив

Това алармира на брифинг вчера следобед доц. Георги Николов , ръководител на представителството в Силистра.

Висшето училище е собственик на 2-ри и 3-ти етаж на така известната сграда на „ОСО”в града.. За да отговорят на изискванията на Закона за висшето образование и представителството да бъде акредитирано , като филиал е необходимо да се закупи 1-я етаж на сградата, обясни пред журналисти доц Николов. Данъчната оценка на обекта е 217 595,30 лева. Съгласно с решение на независимия оценител сградата е оценена на 262 631.00 или 427,88 лв/кв.м. С решение на Общински съвет – Силистра по време на вчерашната сесия записаната минимална цена остана в размер на 399 583, 80 лева или 651 лв/кв.м, въпреки предложението и настояванията на общинския съветник от ПДС Иванка Ташева , цената да бъде намалена.Съгласно решението на общинските съветници ,продажбата минава през конкурс, организиран от Агенцията за приватизация към община Силистра.

Според академичното ръководство на учебното заведение обаче , така гласуваната цена на имота е неприемлива , в резултат на което академичния съвет е определил срок до 20 септември на доц. Георги Николов , да представи план за закриването на представителството на висшето учшлшще в Силистра.Към момента 460 студенти – редовно и задочно обучение в 3 специалности получават своето висше образование в нашия град. Студентите са предимно от Силистренска и съседни области.

Доцент Георги Николов увери , че записалите се студенти и обучаващите се към този момент във висшето училище ще завършат своето обучение и то без да бъдат увеличавани таксите , но вероятно от следващата година няма да има прием в Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар