сряда, 29 септември 2010 г.

Трудова борса за хора с увреждания се подготвя в Силистра

Трудова борса за хора с увреждания се подготвя в Силистра за 14 октомври, съобщиха от бюрото по труда в Силистра. В борсата ще участват и председателите на съюзните организации на хората с увреждания. Поканени са около 30 работодатели.
В бюрото по труда в Силистра са регистрирани около 300 души с намалена трудоспособност. Според специалистите тези хора нямат тежки увреждания, били са в стопанската сфера и са останали без работа по силата на обстоятелствата.
През август в Кайнсарджанската, Ситовската и Силистренската общини, обслужвани от бюрото по труда в Силистра, броят на обявените свободни работни места на първичвия пазар намалява, а равнището на безработицата от 11.15 на сто е по-високо от средното за страната, което е 9.14 на сто, показва справка от бюрото. Най-високо е равнището на безработицата в Кайнарджанската община на Силистренска област – 27.10 на сто. Новорегистрираните безработни са предимно от сектора за услуги и от индустрията. Продължително безработните с престой на борсата над 1 година към края на месец август са37 на сто от всички безработни, които в трите общини са 3 977 души.

Няма коментари:

Публикуване на коментар