петък, 17 септември 2010 г.

В началото на учебната година – първа мащабна полицейска акция за гарантиране безопасността на децата.

Мащабна полицейска операция, насочена към гарантиране безопасността на децата, проведоха служители от ОДМВР-Силистра. Предприети действия за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления и нарушения на реда, противодействие на наркоразпространението, безопасност на движението и контрол върху режима на присъствие на малолетни и непълнолетни лица в питейните заведения след 22.00 часа.
Акцията на полицията е продължила от 19.00 часа на 14 септември до 22.00 часа на 15 септември, обхващайки по-големите населени места в цялата област.
Служителите на реда са посетили 41 питейни заведения и 25 компютърни клуба и зали за хазарт, където са извършени проверки за пребиваване на деца без придружител след 22.00 часа. Нарушения не са констатирани.
В хода на операцията в РУ „Полиция” – Дулово е разкрита кражба на селскостопанска продукция, а в РУ „Полиция” – Тутракан е установен водач, употребил алкохол. Намерени са 3 лица, едно от които непълнолетно момиче, обявени за издирване. Съставени са 21 акта, предимно по Закона за движение по пътищата.
Служители на „Икономическа полиция” са иззели 30 кутии цигари марка „Марлборо” без бандерол и 4 бутилки алкохол с изтекла валидност на акцизния бандерол при извършените от тях проверки в 16 търговски обекта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар