сряда, 15 септември 2010 г.

ЗАМ.ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ТОДОРА ЦОНЕВА: „ДЕЦАТА И УЧИТЕЛИТЕ ОТ МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА СЪЩО ЗАСЛУЖАВАТ ПОДКРЕПА!”

„Децата и учителите от малките населени места също заслужават подкрепа” – така обоснова решението си да се включи в тържеството на ОУ „Васил Априлов” в с. Голеш (общ. Кайнарджа) за началото на новата учебна година, заместник областният управител Тодора Цонева.
Селото, в което живеят предимно роми, е известно с проблема около новата сграда на училището. Повече от 15 години след началото на строежа, сградата още не е завършена.
Така 244 ученика (от предучилищна група до 8 клас) учат в 3 сгради, в които са пригодени стаи за провеждане на учебни часове – в читалището на селото, в старото училище ( което е от 30-те години на миналия век) и в селската здравна служба, разказа директорът на училището Елена Янкова.
Заместник областният управител Тодора Цонева заяви намерението на областна администрация да бъде потърсена възможност този проблем да намери реално решение. Според нея, допълнително мотивиращ е фактът, че родителите насърчават децата си да се образоват.
Днес, в училището за първи път в класните си стаи влязоха 38 първокласника, разпределени в 2 паралелки. Със съдействието на народния представител Стефан Господинов, всеки един от тях получи подаръци – учебни пособия и консумативи и лакомства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар