понеделник, 20 септември 2010 г.

Силистренка с първа награда в конкурса на фондация “Братя Мормареви”

Дванадесетокласничката в ЕГ “П. Яворов” в Силистра – Ралица Иванова е една от четирите призьорки в тазгодишното четвърто издание на конкурса “Бодлите на таралежите “ на Фондация “Братя Мормареви” .
Ралица Иванова от Силистра и Велина Попова от В. Търново спечелиха първите места в литературната надпревара. Двете ученички получиха съответно награди в категориите “Разказ” и “Есе” от управителя на Фондацията Кънчо Стойчев , на тържествена церемония вчера в София. С второ отличие за разказ бе отлиена Лия Треновска , а за есе-Доротея Михайлова.
Уникалността на конкурса бе подчертана и тази година с връчването на призове на любимите преподаватели на лауреатите. Ралица Иванова изтъкна приноса на своята учителка Ваня Игнатова , а Велина Попова на преподавателката си Паунка Иванова. Двете преподавателки получиха специални награди от Фондацията.
Журито в състав Алек Попов , Виза Недялкова, Георги Константинов, Димитър Шумналиев и Панчо Панчев –Дядо Пънч, обърна внимание на тазгодишната феминизация на конкурса, а Кънчо Стойчев отбеляза , че прави добро впечатление грамотността на младите автори на фона на “изпростяването на групи и институци у нас”

Няма коментари:

Публикуване на коментар