сряда, 10 ноември 2010 г.

Нови четири пожара в силистренско

Четири са пожарите, възникнали вчера в Силистренска област. Горели са сухи треви в районите на Тутракан, Дулово, Ситово и Алеково. Няма материални загуби от произшествията, които са причинени от небрежна работа с открит огън
За стриктно спазване на противопожарните изисквания, при работа на полето или в горите разпореди областният управител д-р Владимир Янков .
В предупредителни писма до кметовете на 7-те общини в област Силистра, д-р Янков посочва, че заради неблагоприятната метеорологична обстановка (трайно засушаване и бурни ветрове) и зачестилите горски пожари в страната е необходимо да бъдат уведомени кметовете и кметските наместници в съответната община, за да се спазват необходимите мерки за предотвратяване на пожари.
Към бдителност призова и директорът на Регионалната дирекция по горите в Русе инж. Красимир Тоджаров. Той препоръча затягане на противопожарните мерки в областите Силистра, Разград и Русе, чиито горски територии попадат в управлението на дирекцията.
Припомняме ви , че в началото на тази седмица силистренските огнеборци потушиха в рамките на един ден 11 пожара в сухи треви и пасища и успях да локализират пожарите, въпреки бурния вятър и да предотвратят материални щети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар