сряда, 28 септември 2011 г.

Близо пет хиляди лева събра благотворителната инициатива в полза на петгодишната Ния Петрова , страдаща от хидроцефалия .


На стойност 4835 лева са общо средствата , които набра дарителската проява на 26 септември , в полза на болното дете. Това обявиха на пресконференция днес организаторите на събитието –ПП ГЕРБ Силистра и д-р Юлиян Найденов. В по-голямата си част - 3270 лв , средствата са набрани от продажба на куверти за благотворителния коктейл. В урна поставена специално за времето на събитието са събрани допълнително 1285 лв . Лична благодарност към домакините на коктейла –семейство Райчеви , отправиха днес организаторите , и уточниха , че освен куверти за коктейла домакините са направили и отстъпка от стойността на събитието в размер на 30% или 280 лв , които също са в полза на инициативата.

Д-р Юлиян Найденов , изрази огромното си задоволство от съпричастността на всички поканени бизнесмени , лекари , хора на изкуството и науката и други гости , които са допринесли за набирането на средствата. Д-р Найденов , който познава проблема на Ния и на нейното семейство още от раждането и , съобщи също , че от два дни детенцето е в Силистра и се чувства добре , след направената пета поредна операция в софийска специализирана клиника.

Наш екип се свърза и с майката на Ния , веднага след пристигането и в Силистра с детето , Ето какво каза Живка Петрова:”Много съм благодарна на всички , но най-вече на д-р Найденов , защото той е с Ния и моето семейство от раждането и и ми е помагал винаги и във всичко. Благодарна съм на всички които приеха при сърце моята болка и нуждата ми от помощ и на тези които тепърва ще го направят

Пред журналисти днес д-р Юлиян Найденов , още веднъж потвърди , че всички средства , набрани от благотворителната инициатива , както и в набирателната сметка , разкрита на майката на Ния , ще бъдат контролирано разходвани за по-нататъшното лечение и подобряване на състоянието на Ния. В скоро време тя ще бъде прието в” Детска неврологична клиника” в болница Токуда в София, където ще и бъдат направени пълни неврологични изследвания и ще бъде направен план за по натъшното и лечение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар