сряда, 14 декември 2011 г.

Инж. Иван Иванов: Пътното в Силистра е в готовност за зимата , но не са изключени и изненади.


„Областно пътно управление е в готовност за зимата, но при много тежки ситуации , не са изключени и изненади”.Това каза в сутрешния блок на радио Мелодия инж. Иван Иванов , директор на ведомството, в отговор на въпрос възможно ли е и тази зима да ни изненада.Инженер Иванов , заяви , че Областно пътно управление , както и фирмата „“Пътинженерингперфект - Т”, с която е сключен договор за поддръжка на първокласната пътна мрежа в областта, са в пълна готовност да посрещнат както леки така и тежки зимни ситуации. Той обаче уточни , че при възникване на усложнени такива , не винаги е възможно в най-кратко време да се отреагира бързо и адекватно , и в този смисъл са възможни и изненади, въпреки добрата техническа и кадрова обезпеченост на фирмата и ведомството.

През тази зима зимното поддържане ще се организира от 8 опорни пунктове на територията на Силистренска област. Предвижда се да работят около 80 машини. Осигурени са и 1 400 тона сол.Въведено е и денонощно дежурство. На територията на Силистренска област се поддържат над 500 километра републикански пътища.И през тази зима пътищата в Силистренско ще се обработват по двата познати метода – разпръскване на химически вещества и опесъчаване. За момента са доставени 1 400 и10 хиляди кубически метра минерални материали Шефът на Областното пътно управление добави още, че от началото на месец декември вече работи и внедрената GPS-система за контрол. По този начин не само ще се осъществява оперативен контрол, но ще се вземат и по-бързи решения при усложнена обстановка
До 100% от общата стойност на съответния участък за периода, в който се е работило могат да стигнат санкциите и глобите за фирмата сключила договор за почистване на първокласната пътна мрежа , при некачествено и ненавременно почистване, съобщи инж. Иванов. Той заяви също , че и до сега са били прилагани такива санкции. При непостигане на съответни нива и степени на поддържане санкцията е 100 процента от неизпълненото задължение за деня.

На телефон 086/820 993,всеки може да получи актуална информация за състоянието на пътищата в област Силистра , както и да подаде сигнал при необходимост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар