петък, 13 януари 2012 г.

През 2011година силистренци са внесли едва 60 % от дължимите местни данъци и такси


През 2011 година силистренци са внесли едва 62% от дължимите местни данъци и такси за годината, показва справка от общинската данъчна служба. До 31 декември в общинската каса са внесени 3, 2 млн. лв. облози за недвижимо имущество, МПС, патентен данък и такса „битови отпадъци”. Общото задължение на граждани и фирми за 2011 година е над 5 млн. лева.

С поредица от мерки са събрани и 35% задължения от предишни години. Съставени са 119 акта, а 21 длъжници са дадени на частен съдебен изпълнител.

Но с невнесените за годината данъци и такси недоборите на общината са нараснали и към 31 декември 2011 г. са били малко над 4 млн. лв. От тях над 2 млн. лв. са от неплатена такса „смет”, а 1,4 млн. лв. от неплатен данък за автомобили.

От общинската данъчна служба напомнят, че сега е удобен момент за погасяване на стари задължения, за внасяне на патентен данък с 5% отстъпка и за плащане на туристически данък за 2011 година, срокът на който е до края на този месец.

Масовата данъчна кампания за 2012 година започва на 1 март. Без промяна остава такса „битови отпадъци” - за жилищни имоти тя е 3 промила, а за нежилищни – 7 промила.

Община Силистра разчита на повече коректни данъкоплатци през новата година, подчертават от екипа на кмета д-р Юлиян Найденов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар