четвъртък, 19 януари 2012 г.

Д-р Юлиян Найденов:Разчитаме на вас защото вие сте най-добрата реклама за града и общината ни


С тези думи , кметът д-р Юлиян Найденов се обърна днес към представителната група на самодейния танцов състав „Ритъм” към читалище „Св. Св. Кирил и Методий” , които спечелиха финала в неделя на телевизионната шоу на БНТ „Надиграй ме” 2. Изразявайки своята и на силистренци благодарност към талантливите и упорити самодейно танцьори , д-р Найденов ги увери , че те и техният ръководител Росен Атанасов могат да разчитат винаги на неговата подкрепа , като най-добрите посланици на Силистра . Кметът сподели също и личното си удовлетворение , че след излъчването на шоуто и победата на силистренци , той се е почувствал наистина горд , като гражданин на този древен град.

Председателят на Общински съвет - д-р Мария Стойчева пък подчерта , че за пореден път танцьорите от „Ритъм” са доказали , че когато пред гражданите има добра кауза , те могат да се обединят в нейно име ,въпреки пристрастията и различията си.

Ръководителят на състава Росен Атанасов сподели , че освен с добра техника , победата е факт и заради проявената емоционалност на танцьорите , раздали се до край на сцената на шоуто , независимо от трудността на отделните четири кръга. Особено важен за победата , според Атанасов е бил и изборът на танца”Добруджанска сборенка” , който танцьорите са представили в неговия мъжки вариант. Заради трудността на този вариант, силистренци са получили и адмирациите на останалите участници в надиграването , а дамите в групата пък днес единодушно бяха определени като „мъжки момичета” заради особено доброто изпълнение на „сборенката”.

За финал на срещата днес, Росен Атанасов обяви , че за 1 септември/началото на празниците на Силистра /, танцьорите от „Ритъм” подготвят и фестивал на аматьорските танцови групи с домакинството на Силистра , а идеята е взаимствана от подобен фестивал в Павел Баня , в който силистренци са участвали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар