вторник, 21 февруари 2012 г.

С нови две проектни предложения ще кандидатства община Тутракан

Общинските съветници дадоха зелена светлина на общината за кандидатстване по две мерки на Оперативна програма „Регионално развитие”

Едното проектно предложение е по Приоритетна ос 3 Устойчиво развитие на туризма, Oперация 3.2: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”.Проектът ще включва дейности, свързани с маркетинга на туристически дестинации, популяризиращи природното, културно и историческо наследство на района.

Второто предложение е по мярка 2.1 – Повишаване на конкурентоспособността на рибарската област чрез инвестиции за подобряване средата на живот в областта”от

Стратегията за развитие на МИРГ „Главиница – Тутракан – Сливо поле”. По проекта се предвиждат: изграждане на панорамни стълби, алейна мрежа и площадка за наблюдение в Крайдунавски парк, обособяване на Рибарски информационен център и създаване и поддържане на уеб-сайт и пътеводител-карта за интегриране на въдичарството и речния риболов в Тутракан и рибарската област.

Общината в Тутракан работи вече и по oбщината работи по проект по Схема „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства” на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси”. Той цели интегрирането на децата от етническите малцинства и тяхната адаптация към бъдещия училищен процес, подобряване на средата в детската градина ( осигуряване на учебно-технически средства, апаратура, учебници и учебни помагала, дидактически материали). Партньор по проекта е ЦДГ”Славянка”- гр.Тутракан. С реализацията му се цели осигуряването на по-качествената храна (за осигуряването на която минимално се увеличи цената на дневния оклад за детските градини), както и увеличаването на броят на децата в детските градини, чийто капацитет на този етап е непълен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар