вторник, 15 май 2012 г.

На тържествена церемония връчват немските езикови дипломи на ученици от Езиковата гимназия


На 18 май 2012 г. от 10.30 часа в зала 13 на Художествената галерия ще се проведе тържествената церемония  по връчването на немските езикови дипломи на учениците от петата DSD-група – 12. клас от Езикова гимназия „П. Яворов”.Разрешение за явяване на изпита за немска езикова диплома (DSD) училището поучава през пролетта на 2007 год. от Съвета на министрите по образование и култура в град Кьолн Германия.  С това ЕГ „П. Яворов” получава  статута на чуждестранно училище на Германия.
Обучението на петата група (14 ученика) започва през учебната 2009/2010 година. Немската езикова диплома (DSD) е сертификат, който доказва знанията по немски език на ниво - В2/C1 - съгласно единната европейска рамка. След българската диплома за завършено средно образование немската езикова диплома е необходимият документ за приемане в германските университети и висши училища.
Немската езикова диплома  е предпоставка за една по-добра бъдеща кариера в професията. Програмата, по която се обучават учениците, включва и развитие на ключови компетентности и умения, които развиват   личността на учениците.На изпита /писмен и устен/ се явиха 14 ученика. На 18. май ще се връчат 12 дипломи и 2 свидетелства за участие на изпит. Изпитът се реализира по нов формат като всеки компонент е самостоятелен и се степенува с ниво В2 и С1.

Няма коментари:

Публикуване на коментар