сряда, 11 юли 2012 г.

Силистренският спортен клуб за хора с увреждания "Доростол 2011" втори в страната започва да популяризира спорта шоудан


 Силистренският спортен клуб за хора с увреждания "Доростол 2011" втори в страната започва да популяризира спорта шоудан  след софийския СКИ "Витоша", съобщиха от силистренския клуб.
    В петък ще бъдат направени първите демонстрации. Шоудаунът е спорт за незрящи , който може да се оприличи на тенис на маса. Топчето е по-голямо, то се търкаля по масата и издава специфичен шум, по който незрящите се ориентират къде се намира. Размерите на масата са 365  на 120 сантиметра.
  Проектът  на стойност 11100 лева и е финансиран от фонд „Социална закрила" към  МТСП и се осъществява в  партньорството със СКИ „Витоша" - София.Едновременно с това от утре клубът за два дни ще бъде домакин на Първия национален турнир по спортна табла. Според предварителната информация заявки за участие са подали отбори от Кюстендил, София, Горна Оряховица, Шумен, Варна, Сливен, Ямбол, Стара Загора и Силистра. В силистренския спортен клуб за хора с увреждания "Дорастох 2011" се развиват и шахмат и канадска борба. Демонстрациите и турнирът по табла ще се проведат в хотелски комплекс "     Куин" в квартал "Деленките" .

Няма коментари:

Публикуване на коментар