понеделник, 16 юли 2012 г.

Над две хиляди ученици участват в проекта УСПЕХ в Силистренско



2300 ученици  от Силистра и областта участват в проекта УСПЕХ. Проектът се реализира по процедура „Да направим училището привлекателно за младите хора” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”и се осъществява посредством над 200 форми на извънкласни и извънучилищни дейности, развити от основните училища и професионалните гимназии в областта.
Предприемачество, здравословен начин на живот, актьорско майсторство, кулинария – това са само част застъпените тематики в извънкласните дейности в рамките на изминалата една година от проекта УСПЕХ в Силистренско. 
 
Въпреки някои трудности съпътствали реализацията на дейностите , учителите определят свършената работа като „Добра практика“.
Опитът  по проектите и успешните модели , директори , учители и ученици   споделиха в рамките на инициативата Дни на добрите практики в сферата на образованието, на Областен информационен център – Силистра
Изминалата учебна година е първата от трите години, през които ученици можеха  да участват в  кръжоци, изцяло финансирани с европейски средства.
Вече се обмислят нови идеи, като децата имат желание да участват активно в заниманията и през следващата учебна година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар