сряда, 12 септември 2012 г.

Нови отличия за КК „Шото-Витяз” от Каварна



Десет нови отличия извоюваха каратеките на клуб „Шото-Витяз” - Силистра от Международния турнир за купа „Каварна” на 8 и 9 септември в черноморския град. Възпитаниците на сенсей Теодор Тодоров и Валери Великов добавиха в годишния си актив нови 3 сребърни и 7 бронзови медала в състезание с участието на над 180 каратеки от 22 клуба от България и Румъния. Организатори на Шестия турнир отново бяха Централният полицейски карате и джу-джицу клуб и община Каварна. Събитието е от годишния календар на Българската национална федерация по карате.
Тринайсет състезатели от КК „Шото-Витяз” излязоха на татамито в две дисциплини - „макевара” и „кумите”. Най-силни изпълнения в „кумите” направиха Юлиян Найденов в кат. до 62 кг, Бедри Ридван в кат. до 47 кг и Ива Славова в кат. до 35 кг. Тримата извоюваха за клуба си сребърни отличия, като единствените им загуби бяха на финалните схватки. Още една група традиционно успешни състезатели се окичиха с бронзови отличия. Това са Светослав Славов – кат. до 60 кг, Георги Николов – кат. до 47 кг., Красен Николаев – кат. над 40 кг и Любомир Иванов – кат. до 40 кг.
Клубът е сред най-техничните в дисциплината „макевара” при най-малките. За бронзови медали на международния турнир се пребориха силистренците Ивона Георгиева, Боян Вълков и Джем Мустанов.
За треньорите на КК „Шото-Витяз” Тодоров и Великов представянето на възпитаниците им в Каварна е много добро. То е генерална репетиция преди една от най-отговорните им изяви за годината - в Деня на Силистра – 14 септември, Кръстовден. Демонстрацията по карате на клуб „Шото-Витяз” ще започне в 11.00 часа на площад „Свобода”. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар