вторник, 11 септември 2012 г.

Силистренската езикова гимназия открива учебната година в Дунавския парк , заради недовършен ремонт



С ритуал на откритата сцена в Дунавския парк на Силистра  ще посрещнат първия учебен ден учениците от Езикова гимназия „Пейо Яворов”.Идеята не е плод на нетрадиционно хрумване , а необходимост от намиране на алтернатива , тъй като сградата на една от най-големите силистренски гимназии не може да посрещне на 17 септември своите над 330 възпитаници , заради течащ усилен ремонт на фасадата и довършителни дейности във вътрешността на сградата.
Дългоочакваният ремонт , на стойност над  680 хил. лв. е в  рамките на мащабен енергиен проект на община Силистра . Проблемът обаче не е в ремонта, а в срока на изпълнението му ,който по договор изтече на 10 септември .Тревогите на директорката на гимназията Магдалена Атанасова и целия педагогически екип  стават все по основателни , тъй като забавения с близо месец старт на ремонта , сега заплашва нормалното протичане на учебния процес поне до края на септември .
Според техническият ръководител на софийската фирма изпълнител на ремонтите Иван Гочев , това закъснение е нормално , и работата по топлоизолацията на фасадата няма да попречи на учебния процес.
Не такова е мнението на ръководството на Община Силистра. Според Денка Михайлова , зам. кмет „Образование и хуманитарни дейности” вече е създадена организация за осигуряване на учебни помещения за учениците от гимназията в съседно училище, заради осигуряване на тяхната безопасност. Неспазените срокове по проекта пък  ще бъдат санкционирани от възложителя съгласно договора.
От ръководството на община Силистра уверяват , че във всички учебни заведения  учебната година ще започни нормално , въпреки , че в 2/3 от училищата ремонтите предстоят през октомври и ноември. 

2 коментара:

  1. Научете се да поставяту зяпетаята където й е местото. Един курс за правила на писане Ви е веобходим.

    ОтговорИзтриване
  2. ние не твърдим че знаем, но след като отправяте забележка - обърнете си внимание на вашия правопис. 2 изречения - 5 грешки

    ОтговорИзтриване