понеделник, 9 ноември 2009 г.

14-годишно момиче е станало жертва на грабеж

14-годишно момиче е станало жертва на грабеж в събота около 19.40 ч. в Силистра. То било нападнато докато се прибирало с покупки от близък магазин в дома си в жилищен блок. Възползвайки се от тъмнината във входа, нападателят заплашил тийнейджърката и след като й нанесъл удар с глава в областта на лицето, й отнел покупките и останалите й 3 лева. С нарастването на тъмната част от денонощието през настъпващия зимен сезон се увеличават предпоставките за извършване на грабежи, предупреждават криминалисти.
Жертви на нападателите много често стават случайни хора, издебнати на безлюдни и тъмни места около гари, в градинки, паркове, дворове на училища, жилищни входове и др.
Затова от полицията препоръчват: не посещавайте места със съмнителна репутация и такива, в който се събират лица от престъпния свят. Ако се прибирате вечер и носите скъпи бижута, постарайте се да ги прикриете с излизането ви на улицата. Когато навън е тъмно, избягвайте да преминавате през градинки и други безлюдни места. По-добре е да загубите малко време, като изчакате появата на други хора, или да удължите маршрута си, заобикаляйки опасните участъци. Бъдете внимателни, ако забележите, че пред вас или след вас вървят съмнителни лица. Ако често се прибирате късно вечер, носете си електрическо фенерче и го използвайте, преди да навлезете на неосветени места.

Няма коментари:

Публикуване на коментар