вторник, 3 ноември 2009 г.

Студенти от Молдова са на езикова и педагогическа практика във филиала на Русенския университет в Силистра

Трийсет студенти от Тараклийския държавен университет в Молдова са на езикова и педагогическа практика във филиала на Русенския университет в Силистра от 3 ноември до 3 декември. Младежите са бесарабски българи и изучават английска и румънска филологии. По време на обучителната практика те ще посещават редовни учебни занятия и ще упражняват майчиния си език.
На 5 ноември, от 11.00 часа студентите ще гостуват на кмета на общината Иво Андонов. С неговата подкрепа е организирана богата културна програма за нашите сънародници. Те ще се запознаят с исторически и културни забележителности в Силистренско, осигурена им е екскурзия и до черноморската столица на България – гр. Варна.
За пета поредна година филиалът на РУ „Ангел Кънчев” в Силистра посреща бесарабски българи от Молдова, студенти в Тараклийския университет. Учебната практика е регламентирана в Споразумение между България и Молдова за сътрудничество в областта на образованието, подписано през 1993 година. Пребиваването на студентите е финансирано от Министерството на образованието и младежта, съобщи Цветанка Павлова, зам.-директор по учебната и научна работа във филиал – Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар