понеделник, 2 ноември 2009 г.

Мерки срещу разпространение на грип в детските и учебни заведения

Профилактични мерки срещу разпространение на грип в детските и учебни заведения са предприети, съобщи общинският експерт Веска Иванова. Засилен е режимът на дезинфекция в помещенията. Директорите са задължени да осигурят дезинфектанти и сапуни за умивалните. Медицинските специалисти насочват болните деца към личния лекар за консултации. Всеки ден се следи броят на отсъстващите деца и ученици. Но в правомощията на директорите, след консултация с РИОКОЗ, е да вземат решение за затваряне на учебните заведения, припомни Веска Иванова.В края на миналата седмица медицинските специалисти са преминали обучение за симптомите и пътищата на зараза с новия грипен вирус. Проведени са срещи и разговори с децата в часовете на класа. Осигурени са образователни материали, на места са изработени и поставени табла по темата.
Засега няма повишена заболеваемост в детските ясли, съобщиха от Общинската служба за социални услуги. В детските заведения е разпоредено да не се приемат болни деца без бележка от личния лекар.
С разпореждане на кмета Иво Андонов в общинската администрация също ще бъдат въведени предпазни мерки срещу разпространение на грип главно в информационните центрове, откъдето преминава най-големия поток от граждани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар