четвъртък, 18 март 2010 г.

Групите за наблюдение на Дунав и дигите в Силистренско няма да бъдат включвани в дейности по мерките за предпазване от птичи грип

Създадените в крайбрежните селища на Силистренска област групи за наблюдение на Дунав и дунавските диги няма да бъдат включвани в дейности по мерките за предпазване от птичи грип, набелязани от областната епизоотична комисия.
Това съобщи изпълняващият длъжността началник на “Гражданска защита” в Силистра Тодор Димитров.
Според него, за да бъдат ангажирани да следят за евентуални отклонения в здравословното състояние на дивите птици, членовете на групите трябва да преминат през специален инструктаж.
Засега, според заповедта на областния управител на Силистра, тази дейност е поверена на служителите на Гранична полиция, на държавните горски и ловни стопанства, на ловно-рибарските дружества и на служителите в резервата “Сребърна”.
Въпреки че е отменена въведената в Силистренска област първа степен на готовност за повишено внимание по крайбрежието на Дунав, създадените в крайбрежните селища групи за наблюдение на реката и дунавските диги не са разформировани и дават информация веднъж в денонощието.
Нивото на Дунав край Силистра продължава да се понижава. Днес са измерени 624 сантиметра. В сравнение с вчера понижението е 11 сантиметра, показва справка от силистренското представителство на агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по реката.
От “Гражданска защита” съобщиха, че няма опасност и от преливане на водоемите в Силистренско. В района има над 40 водоема, като 6 от тях се водят като потенциално опасни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар