вторник, 16 март 2010 г.

Младежи събират подписка за справедливо наказание на задържания за детска порнография през миналата седмица двайсет и седем годишен силистренец

Десетки млади хора и граждани, подкрепиха с мълчаливо присъствие пред сградата на съда в Силистра, организираната подписка на групите от Фейсбук и Вг форум Силистра, срещу решението на Районния съд в Силистра, на обвинения за детска порнография Мартин Карамихайлов да бъде наложена мярка “дмашен арест”
Подписка е организирана и в Общинското спортно училище в Силистра, съобщи директорът Кольо Колев. Той уточни , че сред пострадалите от действията на Карамихайлов , са и ученици от училището, с които са водени вече разговори.
С подписките се изразява се несъгласие с решение на Районния съд в Силистра от миналата седмица за промяна на мярката за неотклонение на Карамихайлов от задържане под стража в домашен арест. Мотивите на Районния съд да промяна на мярката са свързани с епилептично заболяване на задържания, но му е осигурена необходимата медицинска помощ и младият мъж остава в ареста след протеста на прокуратурата до произнасянето на по-горна инстанция , съобщиха от Окръжния съд.
Говорителят на Окръжната прокуратура прокурор Теодор Желев каза днес пред журналисти, че делото ще се гледа в Окръжния съд през тази седмица. Прокуратурата настоява за най-тежката мярка задържане под стража. Срещу Карамихайлов е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление от общ характер и има преспоставки той да извърши друго престъпление или да се укрие.
Засега младият мъж остава в ареста.

Няма коментари:

Публикуване на коментар