вторник, 16 март 2010 г.

Започна укрепването на свлачището по улица “Тимок” в Силистра

В края на първото шестмесечие на м.г. община Силистра подписа четвъртия си договор по Оперативна програма „Регионално развитие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект, финансиран от Европейски фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Република България. Той е, съгласно договор от 25 юни 2009 г. Проектът е за 370 984,10 лв. и е безвъзмездна финансова помощ, представляваща 96,47% от стойността му. Продължителността на проекта е 12 месеца, а основната му цел е да предотврати рисковете и щетите за живота и имуществото на населението в гр. Силистра, живеещо в района на ул. «Тимок», чрез изграждането и укрепването на дребномащабни инфраструктурни съоръжения за предотвратяване на свлачищните процеси.
С договор от 12 февруари т.г., сключен между „Стройпорект” ООД и община Силистра, са възложени укрепителни работи за свлачището. Изпълнителят е избран при проведен открит конкурс, по реда на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки. Участници в конкурса бяха 5 фирми от страната. Стойността на укрепителните работи възлиза на 171 869,54 лв. с ДДС.
По същия ред са избрани още авторският и строителният контроли. От началото на март строителната площадка е подготвена и започнаха укрепителни дейности в района на свлачището. Екипът по проекта започна подготовка за провеждане на последната, 11-та, обществена поръчка по проекта, свързана с избор на изпълнител за извършване на геодезическо заснемане по и геодезически измервания.
Екипът изпрати искане за авансово плащане по проекта пред Управляващия орган на програмата, възлизащо на 111 295,23 лв. Изискванията на Договарящия и Управляващия орган на дейностите, предвидени в договора между Община Силистра и оперативната програма сапубликувани на сайта на програмата www.bgregio.eu. Независимо от метеорологичните условия, към момента не се налага удължаване на срока на договора между бенефициента и договарящия орган-донор./Й. Георгиев/

Няма коментари:

Публикуване на коментар