четвъртък, 22 април 2010 г.

С изложби и екоакции в Силистренско отбелязват Деня на Земята – 22 април

„Климатични промени!?“ се нарича карикатурната изложба, която се открива днес в училище „Христо Ботев“ в Алфатар по случай Деня на Земята – 22 април.
В изложбата са представени отличени творби от едноименние медународен конкурс, организиран от Русенската община, Европейския информационен център „Европа Директно“и Русенска художествена галерия.
В Алфатарската община от няколко дни е организирана и кампания за почистване на селищата и днес в нея ще се включат и служителите на общинската администрация.
В събота жителите на Алфатарската община ще проведат екоакция в местността „Сухата чешма“. След това там ще се състои първият етап на прегледа за участие на художествени колективи в националния фоклклорен събор “Копривщица 2010”.
Цветя и дръвчета ще засаждат днес пенсионерите от Дуловската община. „Парад на науките“ са организирали учениците от ОУ“Христо Смирненски“ в града, а в дуловското СОУ“Васил Левски“ ще има тематични изложби и мултимедийни презентации по проблемите на екологията в часовете на класа. Най-малките ученици от СОУ“В. Левски“ ще рисуват на асфалт. Прояви по случай Деня на Земята са организирани във всички общински учебни заведения.
На Деня на Земята са посветили изложбата си от отпадъчни материали учениците от училище „Цанко Церковски“ в с. Средище, Кайнарджанска община на Силистренска област.

Няма коментари:

Публикуване на коментар