петък, 23 април 2010 г.

Силистренските артисти поздравиха Валери Петров по случай 90-тата годишнина от рождението на твореца с неговата пиеса “Театър, любов моя”

“Благодарим Ви, че чрез Вашата пиеса се връщаме към най-истинското в живота ни, което ни позволява да разкрием душите си пред Нейно Величество Публиката, да се доверим отново на себе си и на хората, които ни гледат, да осъществим с тях оня вълшебен диалог с доверие и съпричастност”.
Това се казва в писмо на трупата на силистренския театър “Сава Доброплодни” до големия български творец Валери Петров по случай деветдесетата годишнина от рождението му. На юбилея на Валери Петров бе посветена премиерата на неговата пиеса “Театър, любов моя”, която се игра снощи.
“Посвещаваме Ви този спектакъл и по случай рождения Ви ден Ви пожелаваме здраве, „всичката роса на земята и богатства на небето”- и нека никога да не стихва Вашия топъл глас, който през цялото време ни съпровождаше и в репетициите, и в срещите ни с приятели извън театралната зала! “, се казва в писмото.
Постановката е дело на режисьора Первели Николов – Вили.
В пиесата, написана специално за големите наши актриси Таня Масалитинова и Славка Славова, участват Рада Баровска и Мима Дапкова.
Художник-проектант е Елена Александрова, а музикалната картина е разработена от Маргарита Друмева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар