петък, 9 април 2010 г.

ПРИКЛЮЧИ КОНКУРСЪТ ЗА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ-СИЛИСТРА

Желаещите да работят в Областна администрация-Силистра бяха 49 души. Деветима от тях кандидатстваха за повече от една позиция, поради което в деловодството на Областна администрация постъпиха 58 комплекта документи.
5-членна комисия, назначена от областния управител д-р Владимир Янков, класира участниците, които преминаха през 2-та етапа, предвидени за конкурса - тест и интервю.
При първоначалната селекция, 14 кандидати не бяха допуснати до конкурс, тъй като не бяха спазили изискванията на Закона за държавния служител, т.е не бяха представили пълния набор необходими документи и/ или не отговаряха на минималните и специфични изисквания, предвидени за съответната длъжност. (информация за обявените длъжности и изискванията към кандидатите бе поместена в регионалния ежедневник „Силистренски бряг, на интернет-страницата на Областна администрация www.silistra-bg.net и на информационното табло в администрацията)
44-ма кандидати бяха допуснати до „Решаване на тест”. От тях - 14 кандидати не се явиха (не са оповестили причината). От 30 кандидати, решавали теста, 9-ма постигнаха резултат по-нисък от 21 точки и отпаднаха. Останалите 21 кандидати бяха допуснати до втория етап – „Интервю”. 8 от кандидатите издържаха успешно етапа, а с него и конкурса.
В 14 дневен срок след приключване на конкурсната процедура, Областният управител издава акт за назначаване на един от класираните кандидати за обявената длъжност. Решението на органа по назначаването не подлежи на съдебен контрол.
Окончателните резултати от конкурса са поместени на интернет-страницата на областна администрация-Силистра www.silistra-bg.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар