петък, 23 април 2010 г.

Кметът на Белене Петър Дулев бе преизбран за председател на Асоциацията на дунавските общини /АДО/ “Дунав”

Кметът на Белене Петър Дулев, досегашен председател на Асоциацията на дунавските общини /АДО/ “Дунав”, бе преизбран за председател на това регионално сдружение на започналото в следобедните часове вчера в Силистра двудневно отчетно-изборно общо събрание. Според Дулев една от задачите на новото ръководство на асоциацията е да бъде активизирана работата на представителите на органите на местното самоуправление и местната администрация в Съвета по децентрализация на държавното управление, за да се увеличават правомощията на общините.
Необходимо е да се работи за подобряване на организационното състояние на асоциацията, да се повишава компетентността, да се увеличи информацията за дейността на дунавските общини, смята Петър Дулев.
Асоциацията на дунавските общини/АДО/ "Дунав" е най-голямото регионално сдружение на общини в страната. Създадена е на 16 юни 1992 година от кметовете на десет общини в централната част на дунавския район. Сега обединява 34 общини по поречието на река Дунав в България. Работи с над двеста квалифицирани експерти в различни области.
Днес форумът продължава с дискусии по оперативните програми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар