вторник, 18 май 2010 г.

ОБЩИНСКОТО СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „ДРЪСТЪР” НА 5 ГОДИНИ

С празничен концерт на 18 май Общинското спортно училище „Дръстър” ще чества 5-годишнината от основаването си. В програмата, която ще започне в 18.00 часа в салона на община Силистра, ще се изявят над 50 възпитаници на училището. Ще има спортни демонстрации, музика, песни, танци и слово. Режисьори на спектакъла са екип от преподаватели в училището, с гордост заяви директорът Кольо Колев.
Общинското спортно училище „Дръстър” е създадено през 2005 година с решение на Общински съвет-Силистра и със Заповед на министъра на образованието и науката Игор Дамянов от правителството на Симеон Сакскобургготски. Началото на учебния и спортно-тренировъчен процес се поставя от 83-ма ученика от VІ до VІІІ клас в дисциплините - лека атлетика, джудо, борба, футбол, плуване и спортна стрелба.
Днес в училището се образоват и тренират над 170 деца и младежи. Тази година завършиха първите 19 зрелостници. Освен отличната спортна подготовка те получават професионални специалности „Спортен масаж” и „Спортен мениджмънт” благодарение на 23-мата преподаватели и треньори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар