вторник, 25 май 2010 г.

До края на месец октомври трябва да е готова Областната стратегия за развитие на социалите услуги

До края на месец октомври трябва да е готова Областната стратегия за развитие на социалите услуги, която ще е част от актуализираната Областна стратегия за развитие. Това обяви пред журналисти днес зам областния управител Тодора Цонева, председател на областния оперативен екип по изготвянето на стратегията. Над 70 представители на общини в Силистренска област – специалисти в сферата на социалните услуги, експерти и представители на НПО, участваха в първата разширена областна среща във връзка с разработването на стратегията.
Идеята за разработването на подобна стратегия е да се постигне равен достъп до качествени социални услуги на хората в рискови групи, за което е необходимо дългосрочно стратегическо планиране на областно ниво, заяви Антоанета Янкабакова, експерт от УНИЦЕФ. Специалисти от организацията ще предоставят консултантска подкрепа на областния оперативен екип, както и ще предоставят пакет от три поредни обучителни модула в няколко планови района, уточни Янкабакова.
Според приетите промени в Закона за социално подпомагане, областните администрации трябва да разработят т стратегията за периода 2011-2016г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар