понеделник, 25 октомври 2010 г.

Над 550 хиляди лева са осигурени за зимно поддържане в силистренско, очакват допълнително още 200 хиляди лева

Това обяви пред журналисти днес областният управител на Силистра д-р Владимир Янков, след провелата се през миналата седмица среща в София с представители на Агенция “Пътна инфраструктура”. От Агенцията са обещали, че при възможност ще бъдат приведени и още 200 хиляди лв. Д-р Янков уточни, че вече има фирма изпълнител на обществената поръчка за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа и това е фирмата която е изпълнявала поръчката и през миналата година. Причината да бъде продължен договора с фирмата е факта, че новопроведения конкурс за фирма изпълнител през тази година, бе обжалван от фирамата не спечелила конкурса.
Пред журналисти днес д-р Янков представи акценти от доклада за работата на Областна администрация Силистра за изминалия едногодишен период, от смяната на губернатора и неговия екип.
Близо 150 хиляди лева икономии е на път да реализира екипът на д-р Янков, по отношение на общите админидстпративни разходи . Това става ясно от сравнителна таблица за деветмесечието на тази и миналата година. Така при утвърдени за 2010 общи административни разходи на стойност 525 хил лв, изразходваните средства са едва 83 хиляди лева, при отчет за деветмесечието на миналата година над 230 хиляди лв. Драстично са намалени през тази година разходите за външни услуги и текущи ремонти.19 пъти е намален разхода за командирвки в страната в сравниние с предходното управление, а 20 пъти по –малко са разходите на сегашния екип на д-р Янков за представителни разходи , в сравнение с предходния екип на Светлана Великова. При 21 526 лв представителни разходи през миналата година, за деветте месеца на тази година те са едва 819 лв.
В експозето си областният управител д-р Владимир Янков подчерта, че благодарение на възприетите принципни подходи за решаване на редица заварени неотложни проблеми, екипът на областна администрация е успял да се справи с голяма част от наследените негативи и да работи, упорито в полза на реализирането на водещи стратегически целисистемата за напояване и създаване на екологично земеделие и зеленчукопроизводство и не на поседно място –развитието на Дунавското пространство, водния транспортен коридор Рейн-Майн –Дунав, в който коридор се предвижда особенно място на пристанище Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар