четвъртък, 9 декември 2010 г.

С ТЪРЖЕСТВО СВЕТВА ПРАЗНИЧНАТА УКРАСА НА СИЛИСТРА

С тържество за малки и големи „Около елхата” на площад „Свобода” ще бъде светната празничната украса на Силистра, съобщават организаторите от общинската дирекция по хуманитарни дейности.
Това ще стане на 9 декември от 17.00 часа. Един час преди това в Градската библиотека деца от различни творчески школи ще повикат добрия белобрад старец с поетично-музикалния празник „Дядо Коледко, ела!”. После ще се присъединят към детско-родителската публика, която ще изпълни площада в очакване на светлинната феерия.
В забавната програма „Около елхата” са предвидени песенни и танцови изпълнения на Музикалната студия „До, ре, ми”, клуб по спортни танци „Елеганс”, „Б-2 балет”, „Кецките” и ансамбъл „Добруджа”.
Още много тематични концерти, изложби, ателиета и забавни програми очакват малките и големи силистренци в дните до посрещането на 2011 година. Кулминация в празненствата е традиционната от десетки години новогодишна наздравица 45 минути след полунощ на 1 януари, която събира хиляди хора на градския площад „Свобода”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар