четвъртък, 16 декември 2010 г.

БЧК Силистра с благотворителни инициативи в навечерието на празниците

За втора поредна година Областният съвет на БЧК предостави за Коледа хранителни пакети на 200 деца в риск. Стойността на 1 пакет е 10 лв, а средствата са от бюджета на Националното дружество. 44 деца от Средище, 19 от Кайнарджа, 14 от Тутракан, 22 от Главиница, 8 от Ситово, 14 от Алфатар, 13 от Сребърна и 40 деца от Силистра получиха по 1 кг боб и леща, по 1 буркан зелен боб и паприкаш, бурканче пастет от боб, 2 пакета макарони, двулитрова кутия натурален сок и по 1 меденка и вафла.
Областният съвет на БЧК отговори и на молбата за подпомагане от Съюза на инвалидите, като над 450 от тях са и членове на БЧК. На 50 от тях, в особено затруднено материално положение от които 25 от Дулово, 15 от Силистра, 5 от Добротица 2 от Сребърна и 3 членове от Силистра получиха хранителни пакети на стойност 7.00лв..
На 17 декември от 14.00 часа доброволци на младежката организация ще посетят децата от дом „Димчо Дебелянов”. На този ден предвиждат да изработват картички с Коледни и новогодишни послания, да учат заедно български народни танци, а с най-малките ще се четат български народни приказки, ще се запознаят и с творчеството на братя Грим, Шарл Перо и други известни автори на приказки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар