вторник, 21 декември 2010 г.

В община Силистра , обстановката е нормална при зимни условия

В Силистренската община обстановката е нормална при зимни условия, съобщи секретарят на Общината инж. Людмил Стоянов. Проходими са пътищата между селата, като почистването от сняг е периодично заради продължаващите валежи. Няма селища без ток, вода и телефонни връзки, показва справка от кметствата и кметските наместничества. Пет машини поддържат градската пътна мрежа в Силистра от 03.00 часа тази сутрин. Основно се почистват подстъпите към града и улиците, по които се движи градският транспорт. Дружество „Синева” разполага с около 100 тона осолен пясък, но засега работят само машини с гребла.

Продължава зареждането с въглища и дърва за огрев на детските и социални заведения в селата. Осигурени са течни горива за учебните заведения и няма да има дървена ваканция, благодарение на разбирането на фирмата – доставчик към тежкото финансово положение на Общината.

От общината напомня на граждани и управители на фирми, че „са длъжни да поддържат чистотата, включително и отстраняването на сняг, лед и ледени висулки на производствени, административни, обществени и жилищни сгради, търговски обекти, обекти за услуги и други имоти, техните дворове и прилежащи части”, съгласно Наредбата за опазване на обществения ред.

Няма коментари:

Публикуване на коментар