понеделник, 13 декември 2010 г.

Въпреки финансовия дефицит, в общината е създадена организация за действия при зимни условия

Въпреки тежкото финансово състояние на община Силистра е създадена организация за действия при усложнена зимна обстановка, съобщи секретарят на общината инж. Людмил Стоянов.
С малко закъснение заради удължените процедури тези дни започна зареждането на кметствата в Силистренската община с осолен пясък, необходим за поддържане на проходимостта по четвъртокласната пътна мрежа през зимните месеци. Над 650 тона се разпределят в складови помещения и по проблемните участъци на пътищата. Изпълнител на поръчката е „Стройпроект” ООД. Почти всички кметове в селата вече са сключили договори със земеделски кооперации за ползване на техника за почистване на сняг.
С близо 100 тона осолен пясък разполага общинското дружество „Синева” за поддържане на градската пътна мрежа при зимни условия, информира управителят на фирмата Пеньо Пенев. Два песъкара и 8 машини с гребла имат готовност за снегопочистване.
Осигурено е отоплението на поделенията на общинска издръжка по селата. Разнесени са 569 кубически метра дърва за огрев от фирмата изпълнител на поръчката - „Дръстърлес” ЕООД. Тези дни се доставят и 134 тона брикети в чували, като с предимство се зареждат детските и учебните заведения от ЕТ „Силвър – Георги Славчев”. Поделенията, които се отопляват с течно гориво, имат наличности до края на годината.
В готовност за реакция е и общинският щаб за спасителни, неотложни, аварийно-възстановителни работи, заяви Людмил Стоянов, който е заместник-председател на щаба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар