вторник, 21 декември 2010 г.

Предпразнично –Внимание крадци!

Три са кражбите в областния град, регистрирани през почивните дни. В събота чрез взломяване на входна врата от частно жилище са откраднати 400 лева и 9 сребърни юбилейни монети с номинал 5 лева. 3 мобилни телефона, фотоапарат, 260 лева, 400 евро и автомобилна навигационна система са отнети противозаконно от апартамент в нощта срещу неделя. По същото време от къща в града е извършена кражба на 2 мобилни телефона, 150 лева, 2 дебитни карти и лични документи. На адресите са извършени огледи и са образувано досъдебни производства.

Във връзка с предпразничното активизиране на крими –контингента от ОД на МВР в Силистра предупреждават-Пазете се от кражби!

Празничните базари на открито са предпочитано място за действие на джебчиите. Затова при пазаруване дръжте чантата си затворена и притисната плътно до тялото. Не носете портфейла си и големи суми пари във външните джобове на дрехите си. Винаги бъдете с повишено внимание на многолюдни места, особено ако усетите, че някой безпричинно се блъска във вас.

Ако отсъствате от дома си по време на празниците, проверете заключващите устройства на вратите, укрепете прозорците на по-ниските етажи. Не оставяйте големи парични суми и ценности в жилището. Уведомете за отсъствието си приятел или съсед, на когото имате доверие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар