сряда, 8 декември 2010 г.

Бъдете внимателни, студенти!

МВР отправи предупреждение към студентите, празнуващи днес да бъдат внимателни, ако карат кола и да не се качват пияни зад волана. Според статистика на полицията с всяка изминала година се увеличават тежките инциденти по време и след студентския празник 8 декември.
От полицията уточняват, че основните рискови фактори за тежки инциденти по пътищата около 8 декември са превишената скорост, рисковите изпреварвания, отнемане на предимство, управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи. За да не се стига до пътни инциденти, отговорността е основно на водачите, но в голяма степен и на спътниците им - колегите и приятелите от компанията.
От МВР съветват бъдещите висшисти, ако мястото на празнуване е в града, в който живеят и учат, по-добре да не шофират. Ако пътуват пък с автомобил на по-далечно разстояние, е нужна ясна преценка дали опитът на шофьора е достатъчен, защото са възможни снеговалеж и поледици. Автомобилът трябва да е напълно подготвен за пътя - със зимни гуми, изправни светлини, чистачки и отопление.
Вътрешното министерство призовава още празнуващите да не се качват в автомобила веднага след края на купона. Това според полицията може да стане, ако са изминали поне 8 часа от употребата на алкохол. Отправят се и препоръки за разумно каране без превишена скорост и рискови изпреварвания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар