понеделник, 31 януари 2011 г.

На 1 февруари официално стартира преброяването у нас

Преброяване 2011 официално започва в 00.00 ч. на 1 февруари 2011 г. то е 17-то поред в България след Освобождението, но за първи път имаме възможност да се преброим и по електронен път. Всеки, който цени времето си и природата, може да попълни он-лайн анкетната карта в интернет-страницата на Националния статистически институт на адрес www.nsi.bg. Картата ще е активна 24 часа в денонощието до 24.00 часа на 9 февруари 2011 г.Електронният въпросник е идентичен преброителната карта.
Всички служители в държавната и общински администрация да участват в електронното преброяване, призова по време на заседание на Областната комисия по преброяване, зам. областния управител Денка Михайлова , председател на комисията
Класическото преброяване ще започне на 10 февруари.
На 1.02. 2011 г. преброителите и контрольорите ще получат служебните си карти и архивните кутии. Това не се прави предварително, за да се предотвратят евентуални злоупотреби, съобщи по време на заседанието Стефка Малчева, директор на Териториално статистическо бюро Силистра .
Хората могат да са спокойни, че няма да има злоупотреба с данните, които предоставят по време на преброяването, тъй като всеки преброител, при подписване на договора си с НСИ, подписва и клетвена декларация. Ако има нарушение, Законът за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България предвижда и санкции -– глоби, съгласно разпоредбите на чл.36 и 37 от същия закон.
При посещение в домовете, преброителите трябва да представят служебна карта със снимка. При съмнение, гражданите ще имат възможност на единен телефонен номер за цялата страна – 0 700 16 310 (на цената на един градски разговор) да проверят дали лицето е в списъците на преброителите за негови район, напомни още Стефка Малчева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар