вторник, 4 януари 2011 г.

Сребърският кмет събра на купон бивши селски първенци от Сребърна и Ветрен

Кметът на Сребърна Георги Иванов събра на новогодишно тържество свои бивши колеги, селски първенци на Сребърна и Ветрен. На поканата му се отзоваха настоящият му колега от съседен Ветрен – кметът-многомандатник Неделчо Кискинов, както и предшествениците му на поста в родното село – Димитър Енчев (1991-1995 г.), Георги Симов (1995-1999 г.) и Георги Боев (1999-2007 г.). Както и многобройни служители в кметствата, оставили следи в изграждането на селото, обявено за „Образцово” по времето на покойния Никола Стоянов, кметувал близо 20 години от края на 60-те до края на 80-те.
„Някога в селото имаше по 360 деца в местното училище, което бе закрито преди 15 години, а сега настоящият кмет дава по 1 000 лева частни средства за всяко новородено дете, за да стимулира раждаемостта”, обсъждаха демографията на селото бившите и настоящите кметски служители.
„Още през 90-та година трябваше да бъдат оправени улиците на Сребърна, защото бяхме събрали близо 300 хил. лева в така нар. „извънбюджетна сметка”, но в навечерието на демокрацията ни ги прибраха”, спомня си бюджетарка, отдала 27 години от трудовия си стаж на селото, прочуто с езерото с къдроглавите пеликани.
„Почти завършен е ремонтът на бившия селски ресторант, за да се превърне в модерно заведение за гостите на десетината частни къщи за туристи, любители на природата или орнитолози от цял свят”, обяви кметът Георги Иванов, инициатор на тържеството за кметове, първо по рода си от няколко години насам.
„Случихме на георгиевци, защото три поредни кметове имат името на светията – земеделец и победоносец, на хаирлия е”, гарнираха словесно наздравиците празнуващите новата година кметски чиновници от старо и ново време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар