сряда, 5 януари 2011 г.

АПИ проверява работата на пътните управления

Ще бъдат проверявани наличността на инертни материали и състоянието на техниката на фирмите за поддържане Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) стартира проверка по региони за моментното състояние и текущата готовност на Областните пътни управления за работа при зимни условия. Оперативни групи ще инспектират:Изпълнението на оперативните планове на Кризисния щаб и организацията на работа на територията на всички Областни пътни управления в страната - поделения на Агенция "Пътна инфраструктура";Наличността на инертни материали и състоянието на техниката на фирмите за поддържане;GPS системите и осъществяването на контрол от екипите на ОПУ; Проверка на важни пътни участъци, в т.ч. магистрални;Организация и взаимодействие с областните администрации, структурите на Гражданска защита и Пътна полиция по места.След приключване на проверката групите ще направят конкретни предложения за оптимизиране на работата на екипите на Агенцията и фирмите по текущ ремонт и зимно поддържане, става ясно от информацията на АПИ.
Качественото вино от 2010 г. трябва да се регистрира до 15 януари
Глобите за неспазване на закона достигат до 10 хил. лв.
15 януари (вторник) е крайният срок за подаване на декларации за произведено количество винено грозде и декларации за произведени количества вино и мъст от реколта 2010 г. според изискване на Регламент (ЕО) № 436/2009 на Комисията. Това напомнят от Изпълнителна агенция по лозата и виното на гроздо и винопроизводителите.
На тези, които не са спазили изискванията на Регламента, ще бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение. Глобите за неспазване на законовите разпоредби съгласно Закона за виното и спиртните напитки са от 500 до 3 000 лв. за физически лица и от 3 000 до 10 000 лв. за юридически лица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар